• 3 مهر 1396
  • +98 (021) 88743000

تابعیت دوگانه در استرالیا

تابعیت دوگانه در استرالیا


تابعیت دو گانه در استرالیا و نکاتی که باید بدانید


چگونه و چطور باید بعضی از کارها را در استرالیا انجام داد؟ چطور باید در جستجوی کار بود؟ چگونه باید گواهینامه رانندگی گرفت؟ چطور باید خانه خرید؟ چگونه باید خانه فروخت؟ یا چطور ازدواج استرالیایی کرد؟ و هزاران چگونه و چطور دیگر. ما به این پرسش ها پاسخ خواهیم داد.  
در این بخش از سری برنامه های چگونه و چطور به موضوع تابعیت چگونه و اینکه آن چگونه بر مسافرت فرد دارای تابعیت دوگانه تاثیر می گذارد، پرداخته ایم.
 
شاید برای پرداختن به این موضوع، نخستین پرسشی که باید به آن پاسخ داد این باشد که تابعیت دو گانه چیست؟
 
تابعیت دو گانه چیست؟
بسیاری از استرالیایی ها دارای دو تابعیت هستند. آنها علاوه بر دارا بودن شهروندی استرالیا، به عنوان شهروند یا تبعه کشوری دیگر نیز در نظر گرفته می شود.
کلمات "تبعه" یا "شهروند" در واقع به یک معناست و می توان از آنها به جای یکدیگر استفاده کرد.
اگر شما دارای تابعیت دو گانه هستید، ممکن است در برای سفر به کشوری غیر از استرالیا که تابعیت آن را دارید، با پیامدهایی مواجه شوید.
•    به عنوان مثال ممکن است مشمول انجام خدمت سربازی باشید، یا
•    ممکن است به موجب قوانین آن کشور، به دلیل جرائمی که مرتکب شده اید تحت پیگرد قانونی و مجازات قرار بگیرید – حتی اگر این جرائم را در خارج از آن کشور مرتکب شده باشید،
•    و در این میان گفتنی است، دولت استرالیا ممکن است توانایی محدودی در ارائه حمایت های کنسولی به شما بعنوان شهروند استرالیا و در صورتی که تمایل به دریافت چنین حمایتی داشته باشید، داشته باشد.
 
شما چگونه دو ملیتی (شهروند دارای تابعیت دو گانه) می شوید؟
اینکه آیا شما یک دو ملیتی هستید یا خیر به تاثیر متقابل بین قوانین استرالیا و آن کشور دیگر ارتباط دارد. به زبان دیگر، شما ممکن است به عنوان تبعه کشور دیگر محسوب شوید حتی اگر شما تابعیت آن کشور را نپذیرفته باشید. رایج ترین روش هایی که استرالیایی ها دو ملیتی می شوند عبارتند از:
 
•    یک شهروند استرالیا به واسطه داشتن پدر یا مادری که تبعه کشور دیگری است یا از طریق ازدواج با تبعه یک کشور دیگر، به صورت خودکار تبدیل به تبعه کشوری دیگر می شود،
•    یک فرد مقیم دائم استرالیا که شهروندی استرالیا را به واسطه تسلیم درخواست خود کسب می کند و می تواند همچنان شهروندی کشور پیشین خود را حفظ کند،
•    یک شهروند استرالیا که شهروندی کشوری دیگر را کسب می کند و همچنان شهروندی استرالیای خود را حفظ می کند، و
•    یک کودک متولد شده در خارج از استرالیا از پدر و مادری استرالیایی، واجد شرایط شهروندی استرالیا است و می تواند به صورت خودکار شهروندی کشور محل تولد خود را نیز کسب کند.
اگر شک دارید که ممکن است شهروند کشور دیگری غیر از استرالیا باشید، باید این موضوع را قبل از مسافرت به آن کشور با سفارتخانه یا کنسولگری آن کشور چک کنید.
 
اهمیت بیمه مسافرتی
دولت استرالیا قویا توصیه می کند تا نسبت به خریداری بیمه نامه های مسافرتی اقدام کنید - حتی اگر به  کشور خود یعنی کشور دیگری که تابعیت آن را دارید، سفر می کنید.
بودن شهروند کشوری غیر از استرالیا به این معنا نیست که شما به صورت خودکار به خدماتی که به اتباع آن کشور ارائه می شود، دسترسی خواهید داشت - به ویژه  اگر شما معمولا در آن کشور اقامت نداشته باشید و در آنجا مالیات پرداخت نکنید.
 
گذرنامه ها و ویزا
ورود و خروج از استرالیا
کلیه استرالیایی ها از جمله دارندگان تابعیت های دوگانه باید با گذرنامه های استرالیایی خود از استرالیا خارج و به آن وارد شوند.
اگر شما، علاوه بر گذرنامه استرالیا، دارای گذرنامه کشور دیگری هستید می توانید از آن گذرنامه برای سفرتان تنها زمانی که از استرالیا خارج شدید، استفاده کنید.
آن دسته از مسافرانی که بدون داشتن گذرنامه استرالیایی و به عنوان شهروندان استرالیایی قصد ورود به استرالیا را دارند، ممکن است با مشکلات و تاخیر قابل توجهی مواجه شوند.
گذرنامه استرالیایی روشی ترجیحی و البته قطعی ترین سند نشان دهنده شهروندی استرالیایی فرد در هنگام سفر است.
شرکت های بین المللی هواپیمایی موظف هستند تا تنها به مسافرانی که دارای "اسناد و مدارک مسافرتی مناسب" هستند اجازه سفر به استرالیا را بدهند.  منظور از اسناد و مدارک مناسب برای شهروندان استرالیایی، گذرنامه استرالیایی است. اسناد و مدارک مناسب برای یک تبعه خارجی، داشتن ویزای استرالیا برای ورود به استرالیا است.
اگر یک تبعه استرالیا بدون داشتن گذرنامه استرالیایی قصد سوار شدن به هواپیما به مقصد استرالیا را داشته باشد، شرکت های هواپیمایی به احتمال بالا قادر به احراز هویت او به عنوان یک شهروند استرالیایی در زمان "چک این (check-in)" نخواهند بود و ممکن است از سوار شدن او به هواپیما خودداری کنند.
 
ورود به یا خروج از کشور دیگری که تابعیت آن را دارید
افراد دارای تابعیت های دوگانه می توانند با گذرنامه کشور دیگری که گذرنامه آن را دارند به آن کشور وارد شوند یا از آن خارج شوند.
اگر به عنوان یک شهروند استرالیایی دارای تابعیت دوگانه در نظر دارید تا چنین کاری انجام دهید، باید به طور حتم از برخی از محدودیت هایی که برخی از کشورها برای خروج شهروندانشان اعمال می کنند، آگاهی کسب کنید. این محدودیت ها ممکن است شامل برخی از پیش نیازها در خصوص درج مهر خروجی در گذرنامه های این افراد می شود.
همواره این نکته را در نظر داشته باشید که اگر شما به عنوان شهروند استرالیا وارد کشور دومی که گذرنامه آن را دارید می شوید، مقام های محلی ممکن است حتی در صورت به رسمیت شناختن تابعیت دو گانه این موضوع را ندانند که شما شهروند استرالیا هم هستید.
 این موضوع ممکن است توانایی دولت استرالیا در ارائه خدمات و حمایت های کنسولی به شما را محدود کند.
 
خدمت سربازی
آن دسته از شهروندان دارای تابعیت دو گانه ممکن است در کشور غیر از استرالیای خود مشمول گذراندن خدمت سربازی باشند.
برخی از کشورهایی که افراد دارای تابعیت دوگانه نیازمند انجام خدمت سربازی هستند عبارتند از مصر، یونان، ایران، اسرائیل و لبنان و گفتنی است ممکن است چندین کشور دیگر نیز در این مقوله قرار بگیرند.
این نیز گفتنی است که برخی از کشورها به اتباع دارای تابعیت دو گانه خود که در کشوری دیگر زندگی می کنند این اجازه را می دهند تا وارد کشور شده و برای مدتی محدود قبل از آنکه مجاب به انجام خدمت سربازی باشند در آن کشور اقامت داشته باشند.
در برخی دیگر از کشورها نیز خدمت سربازی به مجرد ورود فرد، اجباری است. در این کشورها، افراد دارای تابعیت های دوگانه ممکن است برای انجام خدمت سربازی "فراخوانده" شوند و چنانچه این افراد خود را برای انجام خدمت سربازی معرفی نکنند، ممکن است به عنوان متخلف با آنها برخورد شود.
 
روابط و موضوعات خانوادگی
ازدواج
استرالیا ازدواجی را که در خارج از کشور انجام شده باشد، به شرطی که پیش نیازهای قانونی استرالیا را رعایت کرده باشد، به رسمیت می شناسد. اگرچه برخی از سازمان ها در استرالیا، گواهی ازدواجی را که در خارج از استرالیا به ثبت رسیده باشد را به عنوان مدرکی برای تغییر نام نمی پذیرند. در این صورت، شما ممکن است نیازمند تغییر رسمی نام خود از طریق سازمان ثبت تولد، وفات و ازدواج در ایالت یا تریتوری خود باشید.
این نیز گفتنی است که ازدواجی که در استرالیا انجام شده باشد همیشه در دیگر کشورها به رسمیت شناخته نمی شود. به عنوان مثال، ازدواجی که در استرالیا بین یک شهروند استرالیایی و فردی که دارای تابعیت کشوری دیگر است، انجام شده باشد ممکن است در کشور دوم به رسمیت شناخته نشود.  در نتیجه شهروند استرالیایی ممکن است متوجه شود که ازدواج او در آن کشور به رسمیت شناخته نمی شود و بچه های او در این ازدواج غیرمشروع نامیده می شوند.
کارشناسان همواره توصیه می کنند قبل از ترک استرالیا با سفارت آن کشور تماس گرفته و در خصوص قوانین مربوط به ازدواج اطلاعات کافی کسب کنید.
 
ازدواج زیر سن قانونی
برخی از خانواده های استرالیایی ممکن است مقدمات ازدواج یک کودک را در کشوری غیر از استرالیا انجام دهند که در آن کشور سن ازدواج پایین تر از سن ازدواج در استرالیا است.
شاید بد نباشد بدانید که در استرالیا و به موجب قانون، یک فرد کمتر از 16 ساله نمی تواند به هیچ عنوان ازدواج کند و یک فرد بین 16 تا 17 ساله برای ازدواج نیازمند دریافت حکم یک دادگاه در استرالیا است.
اگر یک فرد زیر 18 سال که در استرالیا زندگی می کند، در خارج از استرالیا و بدون آنکه از دادگاه در استرالیا حکمی دریافت کند، ازدواج کند، این ازدواج به عنوان ازدواجی قانونی در استرالیا به رسمیت شناخته نخواهد شد.
 
دریافت کمک در خارج از استرالیا
دپارتمان امور خارجه و تجارت استرالیا حمایت هایی را به کلیه شهروندان استرالیایی از جمله شهروندان استرالیایی دارای تابعیت های دوگانه ارائه می کند.
این دپارتمان اگر چه از کلیه شهروندان استرالیایی در خارج از کشور انتظار دارد تا ابتدا از کلیه منابعی که در دسترس آنها است استفاده کرده و در صورت موفق نبودن به دولت استرالیا برای کسب کمک مراجعه کنند.
این دپارتمان به کلیه شهروندان استرالیایی دارای تابعیت دوگانه توصیه  می کند تا ابتدا در کشور غیر از استرالیای خود و به عنوان شهروند آن کشور به دنبال کلیه خدمات موجود باشند.
در "چارتر خدمات کنسولی" درباره کلیه خدماتی که دولت استرالیا می تواند یا نمی تواند به شهروندان استرالیایی در خارج از استرالیا ارائه کند، توضیح داده شده است.
 
زمانی که حمایت های کنسولی دولت استرالیا در دسترس شهروندان استرالیایی دارای تابعیت های دوگانه نیست
برخی از کشورها از جمله ایران تابعیت دو گانه را به رسمیت نمی شناسد.
این کشورها ممکن است به مقام های رسمی کنسولی استرالیا اجازه ارائه خدمات و حمایت های کنسولی به شهروندان استرالیایی را که به عنوان شهروندان آن کشور نیز در نظر گرفته می شوند، ندهند.
اگر شما به عنوان یک شهروند استرالیایی دارای تابعیت دوگانه با گذرنامه کشور دیگر خود یعنی گذرنامه ای غیر از گذرنامه استرالیایی خود مسافرت می کنید، ممکن است کشوری که وارد آن می شوید شما را به عنوان یک شهروند استرالیا در نظر نگیرد و این امر ممکن است حمایت هایی را که مقام های رسمی کنسولی استرالیایی می توانند به شما ارائه کنند، محدود کند.
 در این گونه موارد، میزانی که دولت استرالیا قادر است به شما حمایت های کنسولی ارائه کند، توسط دولت کشوری که شما تابعیت آن را دارید، مشخص شود.
شما به عنوان یک شهروند استرالیای دارای تابعیت دو گانه می توانید از هر کجای جهان به شماره مرکز اورژانس امور کنسولی دولت استرالیا واقع در کانبرا به شماره 0061262613305  یا از داخل استرالیا با شماره داخلی 1300555135 تماس بگیرید.

مهاجرتی موفق و مطمئن را با کانتیننتال تجربه کنید

هم اکنون تماس بگیرید